nlen

Winter course Ambtelijk Vakmanschap

Ambtelijk vakmanschap. De term roept warme beelden op van in tradities geworteld handwerk, uitgevoerd door authentieke vakmensen. Tegelijkertijd is de Nederlandse maatschappij en daarmee het openbaar bestuur aan voortdurende veranderingen onderhevig. Die veranderingskrachten werken constant in op de rol van de ambtenaar en de eisen die aan zijn werk worden gesteld.
Dienen & beïnvloeden, het dit voorjaar bij de NSOB verschenen boek van Wim Kuijken en Paul ’t Hart, neemt het thema grondig onder de loep. Zij stellen de vraag: “Hoe doe je dat nu: kundig, prudent, responsief, waardevol, resultaatgericht opereren als ambtenaar?”

Wat vraagt deze tijd van leidinggevende ambtenaren? Zijn er nu hele andere bestuurlijke vaardigheden nodig dan vroeger? Hoe blijf je relevant, en hoe blijf je tegelijk geworteld in de traditie die het woord vakmanschap impliceert? Deze en veel meer boeiende vragen komen aan bod tijdens de winter course ambtelijk vakmanschap.

Wij nodigen leidinggevenden uit schaal 14 t/m 16 (of equivalent) uit om deel te nemen aan deze winter course, om zo een rijk gesprek met elkaar te kunnen voeren over de mogelijkheden en onzekerheden van vakmanschap in het openbaar bestuur. De winter course vindt plaats op donderdag 17 en vrijdag 18 januari 2019 bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur aan het Lange Voorhout 17 in Den Haag. De totale kosten voor de deelname aan de winter course bedragen €950,-.

U kunt zich aanmelden middels het aanmeldformulier en via de aanmeldknop rechts.

Download hier de brochure.

Bij vragen over de cursus kunt u zich wenden tot Linda Frauenfelder via frauenfelder@nsob.nl.

brochure aanvragenAanmelden

Details

Voor wieLeidinggevenden in het publiek domein
Duur2 dagen
Startdatum17 januari 2019
Inschrijfdeadline7 januari 2019
Deelnamekosten€995,-
Opleidingsmanager

E.B. (Eline) van Schaik MSc
schaik(at)nsob.nl
070 3024927

projectmanager

L.M. (Linda) Frauenfelder
frauenfelder(at)nsob.nl
070 3024940

deel