nlen

Winter course Ambtelijk Vakmanschap

Ambtelijk vakmanschap. De term roept warme beelden op van in tradities geworteld handwerk, uitgevoerd door authentieke vakmensen. Tegelijkertijd is de Nederlandse maatschappij en daarmee het openbaar bestuur aan voortdurende veranderingen onderhevig. Die veranderingskrachten werken constant in op de rol van de ambtenaar en de eisen die aan zijn werk worden gesteld.
Dienen & beïnvloeden, het in 2018 verschenen boek bij de NSOB van Wim Kuijken en Paul ’t Hart, neemt het thema grondig onder de loep. Zij stellen de vraag: “Hoe doe je dat nu: kundig, prudent, responsief, waardevol, resultaatgericht opereren als ambtenaar?”

Wat vraagt deze tijd van leidinggevende ambtenaren? Zijn er nu hele andere bestuurlijke vaardigheden nodig dan vroeger? Hoe blijf je relevant, en hoe blijf je tegelijk geworteld in de traditie die het woord vakmanschap impliceert? Deze en veel meer boeiende vragen komen aan bod tijdens de winter course ambtelijk vakmanschap.

Wij nodigen leidinggevenden uit schaal 13 t/m 16 (of equivalent) uit om deel te nemen aan deze winter course, om zo een rijk gesprek met elkaar te kunnen voeren over de mogelijkheden en onzekerheden van vakmanschap in het openbaar bestuur. De winter course vindt plaats op donderdag 21 en vrijdag 22 november 2019 bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur aan het Lange Voorhout 17 in Den Haag.

Meld u aan of neem contact op met Eline van Schaik opleidingsmanager bij de NSOB. 

 

 

brochure aanvragenAanmelden

Details

Voor wieLeidinggevenden in het publiek domein
Duur2 dagen
Startdatum21 november 2019
Inschrijfdeadline8 november 2019
Deelnamekosten€950,-
Opleidingsmanager

E.B. (Eline) van Schaik MSc
schaik(at)nsob.nl
070 3024927

projectmanager

T.A.M. (Tilly) Fortanier
frauenfelder(at)nsob.nl
070 3024920

deel