nlen

Master of Public Administration (MPA)

Ben jij een ‘mid-career’ professional met ambitie, werkzaam in de publieke sector? Dan is de MPA de opleiding voor jou. De MPA is de executieve masteropleiding voor high potentials in het openbaar bestuur. Zoals het bedrijfsleven een MBA heeft, heeft de publieke sector de MPA.

De MPA is opgebouwd uit een groot aantal modules van topdocenten uit de bestuurskunde en excellente praktijkdeskundigen. In iedere module wordt door middel van interactieve werkvormen de verbinding gemaakt tussen kennis en praktijk. Ook is er een buitenlands verblijf van 4-8 weken, een ervaring die door veel alumni als een van de meest waardevolle voor hun professionele ontwikkeling wordt ervaren. In de opleiding werk je bovendien nauw samen met 15 – 20 deelnemers van andere publieke organisaties, wat een boeiende leerervaring oplevert en het inzicht in het functioneren van de overheid verrijkt.

De NSOB biedt al ruim 25 jaar deze hoogwaardige opleiding voor publieke professionals aan. De opleiding staat volledig in het teken van de cognitieve ontwikkeling van jou, de professional. We werken vanuit de filosofie dat het werken in de publieke sector een bijzonder vak is, dat vraagt om sterke reflexieve kwaliteiten. Het handelen temidden van ambiguïteit en meervoudigheid is de kern van ambtelijk vakmanschap, en het verder ontwikkelen van dat vakmanschap staat in deze opleiding centraal.

Start MPA 2019-2021
Op dinsdag 26 november 2019 start een nieuwe uitvoering van de MPA opleiding.

Voorlichtingsmiddag MPA
Voor een kennismaking met de opleiding organiseren wij op dinsdag 9 april 2019 een voorlichtingsmiddag van 15.30 – 17.30 uur bij de NSOB, Lange Voorhout 17, 2514 EB Den Haag. Belangstellenden kunnen die middag in gesprek gaan met docenten, deelnemers en met het programmateam van de opleiding. U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden door een mail te sturen naar de projectmanager van de opleiding, Linda Frauenfelder frauenfelder(at)nsob.nl

Opleidingskosten MPA
De deelnamekosten voor de MPA bedragen € 45.000,00 (BTW-vrij). Dit bedrag is exclusief de kosten voor de stageperiode. Meer informatie over regelingen voor deelnamekosten.

 

De MPA-opleiding heeft mij geleerd om in nieuwe dossiers snel tot de kern te komen. Dankzij deelnemers met andere achtergronden heb ik geleerd om met verschillende ogen complexe maatschappelijke vraagstukken te analyseren.

Mr. Laetitia Griffith MPA - Vicevoorzitter raad van commissarissen KPMG N.V. | Alumnus
brochure aanvragenAanmelden

Details

Voor wiePublieke professionals op strategische posities
Duur2 jaar
Studiebelasting20 uur per week waarvan 8 uur college
Startdatum26 november 2019
Inschrijfdeadline1 oktober 2019
Deelnamekosten€ 45.000,--, BTW vrij
Decaan

prof. dr. P. H. A. (Paul) Frissen

Opleidingsmanager

drs. J. (Jorren) Scherpenisse
scherpenisse(at)nsob.nl
070 3024948

projectmanager

L.M. (Linda) Frauenfelder
frauenfelder(at)nsob.nl
070 3024940

deel