nlen

Master of Public Administration (MPA)

Deelnemers en alumni over de MPA:

Ben jij een professional met ambitie, werkzaam op strategisch niveau in de publieke sector? Dan is de MPA de opleiding voor jou. De MPA is een hoogwaardige en uitdagende masteropleiding, waar je de kennis en capaciteiten ontwikkelt die nodig zijn om te kunnen werken aan complexe vraagstukken in een breder krachtenveld. Zoals het bedrijfsleven een MBA heeft, heeft de publieke sector de MPA.

De MPA is opgebouwd uit een groot aantal modules van topdocenten uit de bestuurskunde, zoals René ten Bos, Monica Sie en Michel van Eeten en excellente praktijkdeskundigen, zoals Renée Bergkamp, Wim Kuijken en Winnie Sorgdrager. 

In iedere module wordt door middel van interactieve werkvormen de verbinding gemaakt tussen kennis en praktijk. Ook is er een binnenlands of buitenlands verblijf van 4-8 weken, een ervaring die door veel alumni als een van de meest waardevolle voor hun professionele ontwikkeling wordt ervaren. In de opleiding werk je bovendien nauw samen met 12 – 15 deelnemers van andere publieke organisaties, wat een boeiende leerervaring oplevert en het inzicht in het functioneren van de overheid verrijkt.

De NSOB biedt al ruim 30 jaar deze hoogwaardige, geaccrediteerde opleiding voor publieke professionals aan. De opleiding staat volledig in het teken van de cognitieve en persoonlijke ontwikkeling van jou, de professional. We werken vanuit de filosofie dat het werken in de publieke sector een bijzonder vak is, dat vraagt om sterke reflexieve kwaliteiten. Het handelen te midden van ambiguïteit en meervoudigheid is de kern van ambtelijk vakmanschap, en het verder ontwikkelen van dat vakmanschap staat in deze opleiding centraal. Het volgen van deze opleiding levert de mastertitel ‘MPA’ op. 

Start MPA 2019-2021
Op dinsdag 26 november 2019 start een nieuwe uitvoering van de MPA opleiding.

Opleidingskosten
De deelnamekosten voor de MPA bedragen € 39.500,00 (BTW-vrij). Dit bedrag is exclusief de kosten voor de stageperiode. Meer informatie over regelingen voor deelnamekosten.

Toepassingsrapporten
In de laatste fase van de MPA voeren de fellows een onderzoek uit dat dient uit te monden in een schriftelijk advies aan de opdrachtgever in de vorm van een rapport. Benieuwd naar de winnende rapporten van de afgelopen jaren? Klik hier.

brochure aanvragenAanmelden

Details

Voor wiePublieke professionals op strategische posities
Duur22 maanden
Studiebelasting20 uur per week waarvan 8 uur college
Startdatum26 november 2019
Inschrijfdeadline1 oktober 2019
Deelnamekosten€ 39.500,-- BTW vrij
Decaan

prof. dr. P. H. A. (Paul) Frissen

Opleidingsmanager

drs. J. (Jorren) Scherpenisse
scherpenisse(at)nsob.nl
070 – 3024948

projectmanager

drs. N. (Ninske) Repko
repko(at)nsob.nl
070 – 3024932

deel
Deelnemers over de MPA

De MPA-opleiding heeft mij geleerd om in nieuwe dossiers snel tot de kern te komen. Dankzij deelnemers met andere achtergronden heb ik geleerd om met verschillende ogen complexe maatschappelijke vraagstukken te analyseren.

Mr. Laetitia Griffith MPA - Vicevoorzitter raad van commissarissen KPMG N.V. | Alumnus