nlen

Leeratelier Strategisch Hoger Onderwijsbeleid

Het leeratelier Strategisch Hoger Onderwijs beleid wordt verzorgd door de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) in samenwerking met het Ministerie van OCW.

Start zesde uitvoering Leeratelier Strategisch HO Beleid is op 14 november 2019.

In dit Leeratelier delen docenten en deelnemers in interactie met elkaar verschillende perspectieven, ambities, uitdagingen en dilemma’s over en van het Hoger Onderwijs. Onder begeleiding van topdocenten uit wetenschap en praktijk, wordt de betekenis van actuele maatschappelijke trends verkend. Er zal concreet worden ingegaan op dilemma’s en consequenties van relevante ontwikkelingen voor strategisch handelen binnen bestuur, beleid en vormgeving van het Hoger Onderwijs. Daarbij daagt het deelnemers uit om relevante inzichten te verbinden aan de eigen werkpraktijk en te reflecteren op het Hoger Onderwijs van nu, én de toekomst.

Het Leeratelier bestaat uit zeven bijeenkomsten waarin drie trends centraal staan:
1. Veranderende arbeidsmarkt, flexibilisering en lifelong learning;
2. Internationalisering van de studentenpopulatie en het curriculum;
3. Digitalisering en opkomst van online onderwijs (waaronder MOOC’s).

De leergang is bedoeld voor (strategisch) beleidsadviseurs, leidinggevenden en beslissers van kennisinstellingen in het Hoger Onderwijs (hogescholen en universiteiten), van ministeries (Ministerie van OCW, maar daarnaast ook SZW en EZ), onderwijsgerelateerde instellingen (Vereniging Hogescholen, VSNU) of andere onderwijsorganen (zoals de Onderwijsraad en NWO).

In de beknopte brochure (rechter menu) vindt u onder meer informatie over de opzet van het leeratelier en de data voor de bijeenkomsten.

Het Leeratelier Strategisch Hoger Onderwijs heeft mijn gedachtes over het hoger onderwijs aangescherpt en dat geeft mij een extra basis in mijn dagelijks werk

Drs. Emilie Hilbers - Open Universiteit Heerlen | Alumnus
brochure aanvragenAanmelden

Details

Voor wieBeleidsadviseurs, leidinggevenden en beslissers van kennisinstellingen in het Hoger Onderwijs (hoge scholen en universiteiten), departementen, brancheorganisaties uit het onderwijsveld, onderwijsgerelateerde instellingen en andere onderwijsorganen
Duur7 maanden
Studiebelasting70 uur
Startdatum14 november 2019
Inschrijfdeadline1 oktober 2019
Deelnamekosten€4.300,-- (BTW vrij)
Decaan

Prof.mr.dr. Ernst ten Heuvelhof

Opleidingsmanager

Andrea Frankowski MSc
070 – 3024936
frankowski(at)nsob.nl

 

projectmanager

Drs. Marije Plooij-van Ruiten
070 – 3024921
plooij(at)nsob.nl

deel
  • Secretaris faculteitsbureau Universiteit Groningen
  • Strategisch Beleidsadviseur Avans Hogeschool
  • Beleidsadviseur ZUYD Hogeschool
  • Beleidsmedewerker Ministerie van EZ
  • Senior beleidsadviseur Tilburg University
  • Onderwijsmanager Hogeschool Rotterdam