nlen

Leeratelier Strategie

Start 14e editie: donderdag 22 november 2018 = VOL

Start 15e editie: woensdag 6 maart 2019 = Aanmelden nu mogelijk

 Wegens de vele aanmeldingen voor het Leeratelier Strategie starten wij in het voorjaar van 2019 met een nieuwe editie. Meld u dus snel aan voor dé opleiding voor de ervaren strateeg in het publieke domein.

 Wat maakt een goede strateeg? Een goede strateeg is onmisbaar voor een goed functionerende, publieke institutie. Overheden staan immers voor ingewikkelde opgaven: ze moeten zorgvuldig balanceren tussen belangen in complexe beleidsnetwerken, maar tegelijkertijd daadkrachtig optreden. Maar ook tussen het realiseren van korte termijn beleidsopgaven en oog houden voor lange termijn ambities.

De ‘strateeg’ moet daarom binnen een organisatie vaak afwisselend (en soms zelfs tegelijkertijd) kunnen opereren als kritisch adviseur, bruggenbouwer, dwarskijker, regisseur, waakhond, uitkijkpost, tegendenker, innovator en vernieuwer, of als het ‘geheugen van de organisatie’.

In dit Leeratelier bespreek je met docenten en andere deelnemers verschillende perspectieven, ambities, uitdagingen en dilemma’s over en van strategie. Daarbij wordt strategie niet bezien als iets wat organisaties ‘hebben’, maar juist als iets wat mensen ‘doen’. Strategie krijgt vorm door het dagelijks handelen van professionals in het openbaar en in hun specifieke omstandigheden: strategie als handelingspraktijk. Het Leeratelier Strategie is daarmee zowel verdiepend als verbredend van aard: het reikt je enerzijds meerdere perspectieven aan op het vak van strateeg en de daarbij horende professionaliteit en daagt je anderzijds uit om die perspectieven te verbinden aan je eigen werkpraktijk en te reflecteren op je eigen professionaliteit.

Het docententeam voor het leeratelier Strategie is een mix van ervaren practitioners, experts uit het veld en geëngageerde academici.  Om een indruk te krijgen, de volgende docenten treden onder andere aan: Mark Bovens, Paul Frissen, Derk Loorbach, Martijn van der Steen, Geert Teisman, Katrien Termeer & Mark van Twist.

Je kan je aanmelden door middel van de knop Aanmelden in de rechterkolom.

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met opleidingsmanager Frank Norbruis; 070 – 3024916 of norbruis@nsob.nl

Het Leeratelier Strategie verrijkt niet alleen je kennis maar ook je inzicht in strategische processen en biedt praktische handvatten die je direct kunt toepassen. Door het interactieve en brede palet aan zowel deelnemers als docenten biedt het voor elk wat wils.

Marcel Pellicaan, Director Advisor CAK | Alumnus
brochure aanvragenAanmelden

Details

Voor wieStrategische professionals bij de overheid met minimaal 5-10 jaar werkervaring
Duur7 maanden
Studiebelasting220 uur
Startdatum6 maart 2019
Inschrijfdeadline31 januari 2019
Deelnamekosten€7.600,--, BTW vrij
Decaan

Prof.dr. Mark van Twist

Opleidingsmanager

Frank Norbruis MSc
070 3024916
norbruis(at)nsob.nl

projectmanager

Drs. Marije Plooij-van Ruiten
070 3024921
plooij(at)nsob.nl

 

deel
  • senior beleidsadviseur Ministerie van BZK
  • senior beleidsadviseur Provincie Zuid-Holland
  • strateeg Sociale Verzekeringsbank (SVB)
  • wetenschappelijk onderzoeker Planbureau voor de Leefomgeving (PBL)
  • senior communicatieadviseur Gemeente Rotterdam