nlen

Leeratelier Inclusief Leiderschap

Diversiteit is een realiteit, inclusie is een keuze, en verbinden is een groeiende noodzaak. Wat is het belang en de keerzijde van diversiteit en inclusie in het publieke domein? Hoe kunt u als publieke leider verschillen verbinden? Waar liggen er binnen uw organisatie kansen die op dit ogenblik onbenut blijven? Hoe kunt u als leidinggevende bijdragen aan een inclusieve cultuur, een organisatie waar iedereen erbij hoort en tegelijk ruimte is voor eigenheid? Maar ook: hoe geeft u leiding aan maatschappelijke opgaven met diversiteit en welke waarden liggen daaraan ten grondslag? Antwoorden op deze vragen staan centraal in het NSOB leeratelier Inclusief Leiderschap.

De arbeidsmarkt verandert voortdurend, mede door demografische en sociaal-culturele ontwikkelingen. Dit dwingt de overheid om zich extra in te spannen om divers personeel te vinden en te binden met de publieke zaak. Zo zoekt u wellicht steeds meer medewerkers die weten wat er in de samenleving speelt en de verbinding kunnen maken met de burgers. Want de urgentie van de publieke sector om complexe vraagstukken op te lossen blijft groot. Tegelijkertijd weerspiegelt het ruwe publieke debat zich vaak direct binnen de overheid. Dit stelt publieke leiders voor meerdere uitdagingen rondom leiderschap en diversiteit.

Het programma kent twee pijlers: Leidinggeven aan verschillen in de publieke organisatie en het realiseren van maatschappelijke opgaven met diversiteit. Het leeratelier Inclusief Leiderschap biedt u een repertoire aan inspiratie, inzicht en vaardigheden met interactieve sessies met topwetenschappers en publieke leiders die de verbinding weten te leggen met de praktijk van diversiteit en inclusiviteit.

Wij nodigen leidinggevenden uit schaal 14 t/m 16 (of equivalent) uit om deel te nemen aan dit leeratelier en bieden het programma aan in twee tweedaagse modules in juni en juli 2019. De opleiding vindt plaats bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) aan het Lange Voorhout 17 in Den Haag. De totale kosten voor de deelname bedragen €1.900.

Dr. Saniye Çelik is decaan van dit leeratelier.
Voor vragen en aanmelding, of voor interesse, kunt u zich wenden tot opleidingsmanager Eline van Schaik via schaik@nsob.nl. De brochure is binnenkort beschikbaar.

 

Aanmelden
deel