nlen

Leeratelier Inclusief Leiderschap

Diversiteit is een realiteit, inclusie is een keuze, en verbinden is een groeiende noodzaak. Wat is het belang en de keerzijde van diversiteit en inclusie in het publieke domein? Hoe kunt u als publieke leider verschillen verbinden? Waar liggen er binnen uw organisatie kansen die op dit ogenblik onbenut blijven? Hoe kunt u als leidinggevende bijdragen aan een inclusieve cultuur, een organisatie waar iedereen erbij hoort en tegelijk ruimte is voor eigenheid? Maar ook: hoe geeft u leiding aan maatschappelijke opgaven met diversiteit en welke waarden liggen daaraan ten grondslag? Antwoorden op deze vragen staan centraal in het NSOB leeratelier Inclusief Leiderschap.

De arbeidsmarkt verandert voortdurend, mede door demografische en sociaal-culturele ontwikkelingen. Dit dwingt de overheid om zich extra in te spannen om divers personeel te vinden en te binden met de publieke zaak. Zo zoekt u wellicht steeds meer medewerkers die weten wat er in de samenleving speelt en de verbinding kunnen maken met de burgers. Want de urgentie van de publieke sector om complexe vraagstukken op te lossen blijft groot. Tegelijkertijd weerspiegelt het ruwe publieke debat zich vaak direct binnen de overheid. Dit stelt publieke leiders voor meerdere uitdagingen rondom leiderschap en diversiteit.

Het programma kent twee pijlers: Leidinggeven aan verschillen in de publieke organisatie en het realiseren van maatschappelijke opgaven met diversiteit. Het leeratelier Inclusief Leiderschap biedt u een repertoire aan inspiratie, inzicht en vaardigheden met interactieve sessies met topwetenschappers en publieke leiders die de verbinding weten te leggen met de praktijk van diversiteit en inclusiviteit.

Voor vragen en aanmelding kunt u zich wenden tot opleidingsmanager Eline van Schaik via schaik@nsob.nl.

brochure aanvragenAanmelden

Details

Voor wieLeidinggevenden in de publieke sector
Duur8 dagdelen
StartdatumVoorjaar 2020 (onder voorbehoud)
Deelnamekosten€1900.- (BTW vrij)
Opleidingsmanager

E.B. (Eline) van Schaik MSc
schaik(at)nsob.nl
070 – 3024927

projectmanager

T.A.M. (Tilly) Fortanier – Broersen
fortanier(at)nsob.nl
070 – 3024920

deel