nlen

Aankondiging: Een zomeravond met Uri Rosenthal – 1 juli Den Haag

Een zomeravond met Uri Rosenthal – Waarnemers, adviseurs en beslissers in gesprek
maandag 1 juli 2019 | 19.30 uur | Humanity House in Den Haag

Bestuurskundigen zijn zeer breed inzetbaar. Als bestuurskundige ben je multidisciplinair en maak je gebruik van kennis uit verschillende vakgebieden, als bestuurskundige is je blikveld ruim en ben je een bruggenbouwer, als bestuurskundige bekijk je complexe vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken en leg je verbanden. Uri Rosenthal is een bestuurskundige bij uitstek: wetenschapper, consultant en bewindspersoon in één. Hij verenigt in zijn persoon en in zijn carrière drie perspectieven op maatschappelijke vraagstukken en is daarmee een metafoor voor de Bestuurskunde. Op 1 juli organiseren de Vereniging voor Bestuurskunde en de NSOB een zomeravond met Uri Rosenthal in het Humanity House, Prinsegracht 8, Den Haag.

De avond staat in het teken van de memoires van Uri Rosenthal. Centrale vraag is wat het samenbrengen van de perspectieven “Waarnemer, adviseur, beslisser” op maatschappelijke vraagstukken brengt? Wat is de toegevoegde waarde van de multidisciplinaire aard van de Bestuurskunde? Ook kijken we kritisch naar de actuele ontwikkelingen in het vakgebied: specialiseren we ons te veel? Zijn we nog wel bruggenbouwers? Is er nog genoeg kruisbestuiving? Tot slot staan we stil bij de manier waarop verschillende generaties Bestuurskundigen tegen het vakgebied aankijken en het beoefenen. Aan het woord komen vertegenwoordigers uit de wetenschap, consultancy en politiek: Sander Dekker, Mark Bovens en Erwin Muller. Ook zal Uri zélf in gesprek gaan met jonge vertegenwoordigers van de drie perspectieven, onder andere Floor Vermeulen en Janine Mulder. Paul Frissen zal de avond in goede banen leiden en Paul ’t Hart sluit de zomeravond af, gevolgd door een zomerborrel op het terras.

Wil je deze zomer-happening niet missen? Meld je aan via de website: www.bestuurskunde.nl/avond.
Toegangsprijs deelnemers: VB leden € 7,50, Niet-leden € 12,50
Wil je lid worden van de Vereniging voor Bestuurskunde en gebruik maken van het gereduceerde tarief? Neem contact op met VB-secretaris Tom Overmans, via secretaris@bestuurskunde.nl.

Tot ziens op 1 juli!

Paul Frissen: ‘Burgerparticipatie kan alleen slagen als de overheid zich er buiten houdt’

Paul Frissen was afgelopen vrijdag 16 augustus om 15.00 uur...lees meer

Lunchbijeenkomst bij J&V op 9 september

Op maandag 9 september organiseert de Vereniging voor Bestuurskunde in...lees meer

Summer course Integriteit in het openbaar bestuur (29 en 30 augustus 2019)

De tweedaagse summer course Integriteit in het Openbaar Bestuur gaat...lees meer
Meer informatie
deel

De NSOB biedt hoogwaardige, uitdagende en innovatieve opleidingen, leerateliers en masterclasses, waarin altijd een brug wordt geslagen tussen theorie en praktijk.

denktank

De kennisfunctie van de NSOB komt naar voren in haar rol als denktank. De denktank van de NSOB verzorgt praktijkgericht én wetenschappelijk ingebed onderzoek.