nlen

Winter course Ambtelijk Vakmanschap: inschrijving gestart!

Ambtelijk vakmanschap. De term roept warme beelden op van in tradities geworteld handwerk, uitgevoerd door authentieke vakmensen. Tegelijkertijd is de Nederlandse maatschappij en daarmee het openbaar bestuur aan voortdurende veranderingen onderhevig. Die veranderingskrachten werken constant in op de rol van de ambtenaar en de eisen die aan zijn werk worden gesteld.
Dienen & beïnvloeden, het dit voorjaar bij de NSOB verschenen boek van Wim Kuijken en Paul ’t Hart, neemt het thema grondig onder de loep. Zij stellen de vraag: “Hoe doe je dat nu: kundig, prudent, responsief, waardevol, resultaatgericht opereren als ambtenaar?”

Wat vraagt deze tijd van leidinggevende ambtenaren? Zijn er nu hele andere bestuurlijke vaardigheden nodig dan vroeger? Hoe blijf je relevant, en hoe blijf je tegelijk geworteld in de traditie die het woord vakmanschap impliceert? Deze en veel meer boeiende vragen komen aan bod tijdens de winter course ambtelijk vakmanschap.

Wij nodigen leidinggevenden uit schaal 14 t/m 16 (of equivalent) uit om deel te nemen aan deze winter course, om zo een rijk gesprek met elkaar te kunnen voeren over de mogelijkheden en onzekerheden van vakmanschap in het openbaar bestuur. De winter course vindt plaats op donderdag 17 en vrijdag 18 januari 2019 bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur aan het Lange Voorhout 17 in Den Haag. De totale kosten voor de deelname aan de winter course bedragen €950,-.

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier.

Download hier de brochure.

Bij vragen over de cursus kunt u zich wenden tot Linda Frauenfelder via frauenfelder@nsob.nl.

Onderzoek voor Verus; zo verenig je mensen rondom onderwijs

De Nederlandse School voor Openbaar Bestuur onderzocht voor Verus welke...lees meer

De kunst van het akkoord – nieuw denktankonderzoek

Over de vraag wat akkoorden zijn en wat voor betekenis...lees meer

Stagiairs gezocht

De NSOB heeft in 2019 en 2020 plaats voor een...lees meer
Meer informatie
deel

De NSOB biedt hoogwaardige, uitdagende en innovatieve opleidingen, leerateliers en masterclasses, waarin altijd een brug wordt geslagen tussen theorie en praktijk.

denktank

De kennisfunctie van de NSOB komt naar voren in haar rol als denktank. De denktank van de NSOB verzorgt praktijkgericht én wetenschappelijk ingebed onderzoek.