nlen

Stichting MoRo (Universiteit Gent) reikt persoonlijkheidsprijs uit aan NSOB alumnus Henk Meeldijk

Bron: http://vlaandereninnederland.be

Henk Meeldijk, alumnus van de MPA opleiding van de NSOB en de ambtenaar bij het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat die o.m. de relaties met Vlaanderen behartigt, kreeg vorige week de persoonlijkheidsprijs van de Stichting MoRo.

Stichting MoRo is een vereniging die de intellectuele erfenis behartigt van planoloog prof. dr. em. Georges Allaert (UGent). De MoRo-prijs gaat naar publicaties en naar een individu die grote verdiensten hebben op het snijvlak van ruimtelijke ordening en mobiliteit.

Henk Meeldijk kreeg de prijs omwille van zijn grote inzet in het vinden van win-win-situaties voor zowel Nederland als voor Vlaanderen inzake meerdere belangrijke logistieke projecten – zoals de totstandkoming van de fusie van de havens van Gent en van Zeeland Seaport tot Nord Sea Port – een fusie die meteen, in waardecreatie uitgedrukt, de derde belangrijkste Europese haven vormt, na Antwerpen en Rotterdam.

Lees het hele artikel hier

Tjibbe Joustra nieuwe voorzitter Raad van Toezicht NSOB

Opiniestuk Paul Frissen in de Volkskrant – ‘Lachende 80-jarigen als politiek doel, hoe krijg je het verzonnen?’

Paul Frissen heeft voor de Volkskrant een opiniestuk geschreven over...lees meer

Staat en Taboe krijgt 4 sterren in NRC

'Staat en taboe, een boek dat prikkelt, pleit en provoceert,...lees meer
Meer informatie
deel

De NSOB biedt hoogwaardige, uitdagende en innovatieve opleidingen, leerateliers en masterclasses, waarin altijd een brug wordt geslagen tussen theorie en praktijk.

denktank

De kennisfunctie van de NSOB komt naar voren in haar rol als denktank. De denktank van de NSOB verzorgt praktijkgericht én wetenschappelijk ingebed onderzoek.