nlen

Leeratelier ‘Creatie van maatschappelijke meerwaarde’ van start

Maandag 1 februari 2016 is het nieuwe leeratelier Creatie van Maatschappelijke Meerwaarde (CMM) van start gegaan. In dit leeratelier staat de voortdurende spanning in het openbaar bestuur centraal tussen de eisen van productie en verantwoording en de maatschappelijke opdrachten en publieke waarden. Dat is soms spanning tussen het organisatiebelang en het belang van cliënten. Soms spanning tussen samenwerken ‘in de keten’ en de eigen caseload. Soms ook is het spanning tussen verschillende maatschappelijke waarden, zoals privacy en efficiency.

Dit type spanning is inherent aan het werken in een (semi-)publieke setting, maar kan uit beeld raken onder stevige productiedruk. Het bespreekbaar maken van deze spanning is noodzakelijk en ingewikkeld tegelijkertijd: het vraagt van mensen werkzaam in het publiek domein om praktijken te ontwikkelen die efficiënt, effectief en verantwoordbaar zijn én tegelijkertijd ook dat voortbrengen wat burgers nodig hebben.

Wilt u meer informatie over het leeratelier, dan kunt u hier verder lezen of contact opnemen met de projectmanager van de opleiding, Linda Frauenfelder, 070 3024940 of frauenfelder@nsob.nl.

Summer course Integriteit in het openbaar bestuur (29 en 30 augustus 2019)

De tweedaagse summer course Integriteit in het Openbaar Bestuur gaat...lees meer

Start Leeratelier Strategisch Hoger Onderwijsbeleid op 14 november 2019

Op donderdag 14 november 2019 start de zesde uitvoering van...lees meer

De nieuwsbrief is uit!

Nieuwsbrief nr. 04 | Juli 2019...lees meer

De NSOB biedt hoogwaardige, uitdagende en innovatieve opleidingen, leerateliers en masterclasses, waarin altijd een brug wordt geslagen tussen theorie en praktijk.

De kennisfunctie van de NSOB komt naar voren in haar rol als denktank. De denktank van de NSOB verzorgt praktijkgericht én wetenschappelijk ingebed onderzoek.