nlen

Paul Frissen over de groei van het aantal kliklijnen in de Volkskrant en Radio1

Van het ongeoorloofd voederen van eenden tot bijstandsfraude: voor iedere misstand is er in Nederland wel een meldpunt. ‘Klikken’ lijkt sociaal geaccepteerd te zijn. Maar aan de toegenomen sociale controle kleeft een schaduwzijde.

Het toenemend aantal tiplijnen en meldingen, ziet Frissen als symptoom van het huidige culturele klimaat in Nederland, met een ‘groeiende moraal’ en ‘afnemende tolerantie voor ­afwijkend gedrag’. Het is heel Nederlands, vindt hij, om alles wat afwijkt te benoemen en apart te zetten.


Lees het volledig artikel van Marjon Bolwijn in de Volkskrant van 5 okt jl. hier terug.
Tevens heeft hij zijn visie gegeven bij Radio 1 ‘Dit is de dag’ met als onderwerp: ‘Het aantal kliklijnen groeit. Is klikken slecht? op 7 oktober jl.  Luister het fragment hier terug. 

Onderzoek voor Verus; zo verenig je mensen rondom onderwijs

De Nederlandse School voor Openbaar Bestuur onderzocht voor Verus welke...lees meer

De kunst van het akkoord – nieuw denktankonderzoek

Over de vraag wat akkoorden zijn en wat voor betekenis...lees meer

Stagiairs gezocht

De NSOB heeft in 2019 en 2020 plaats voor een...lees meer
Meer informatie
deel

De NSOB biedt hoogwaardige, uitdagende en innovatieve opleidingen, leerateliers en masterclasses, waarin altijd een brug wordt geslagen tussen theorie en praktijk.

denktank

De kennisfunctie van de NSOB komt naar voren in haar rol als denktank. De denktank van de NSOB verzorgt praktijkgericht én wetenschappelijk ingebed onderzoek.