nlen

Interview Paul Frissen – ‘‘Liberalen moeten heel precies zijn wanneer de staat wel of niet moet interveniëren’’

De populariteit van overheidsbeleid gericht op gedragsverandering is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Er wordt wel gesproken van de ‘Gedragsoverheid’ die een beeld heeft van hoe mensen zich moeten gedragen. Volgens bestuurskundige Paul Frissen, verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB), schiet het denken over gedragsbeïnvloeding door. Er moet juist meer oog zijn voor de vrijheden van burgers en beter worden nagedacht over welke normatieve opvattingen over gedrag we de samenleving willen opleggen. Zeker onder liberalen.


Interview door Daniël Boomsma en Laura Spoelman voor de Mr. Hans van Mierlo Stichting en maakt onderdeel uit van het onderzoek naar de Risico-averse overheid. 

Lees het hele artikel hier.

 

Traineeship bij NSOB

Ben je pas afgestudeerd (wo-master) en heb je belangstelling voor...lees meer

Meer politiek dan ethiek in debat euthanasie

ChristenUnie-Kamerlid Dik-Faber en bestuurskundige Paul Frissen gingen maandagavond 13 mei...lees meer

Aankondiging “the State of Science” woensdag 15 mei Utrecht

In een nieuwe serie bijeenkomsten – “The State of Science”...lees meer
Meer informatie
deel

De NSOB biedt hoogwaardige, uitdagende en innovatieve opleidingen, leerateliers en masterclasses, waarin altijd een brug wordt geslagen tussen theorie en praktijk.

denktank

De kennisfunctie van de NSOB komt naar voren in haar rol als denktank. De denktank van de NSOB verzorgt praktijkgericht én wetenschappelijk ingebed onderzoek.