nlen

Interview Paul Frissen – ‘‘Liberalen moeten heel precies zijn wanneer de staat wel of niet moet interveniëren’’

De populariteit van overheidsbeleid gericht op gedragsverandering is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Er wordt wel gesproken van de ‘Gedragsoverheid’ die een beeld heeft van hoe mensen zich moeten gedragen. Volgens bestuurskundige Paul Frissen, verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB), schiet het denken over gedragsbeïnvloeding door. Er moet juist meer oog zijn voor de vrijheden van burgers en beter worden nagedacht over welke normatieve opvattingen over gedrag we de samenleving willen opleggen. Zeker onder liberalen.


Interview door Daniël Boomsma en Laura Spoelman voor de Mr. Hans van Mierlo Stichting en maakt onderdeel uit van het onderzoek naar de Risico-averse overheid. 

Lees het hele artikel hier.

 

Onderzoek voor Verus; zo verenig je mensen rondom onderwijs

De Nederlandse School voor Openbaar Bestuur onderzocht voor Verus welke...lees meer

De kunst van het akkoord – nieuw denktankonderzoek

Over de vraag wat akkoorden zijn en wat voor betekenis...lees meer

Stagiairs gezocht

De NSOB heeft in 2019 en 2020 plaats voor een...lees meer
Meer informatie
deel

De NSOB biedt hoogwaardige, uitdagende en innovatieve opleidingen, leerateliers en masterclasses, waarin altijd een brug wordt geslagen tussen theorie en praktijk.

denktank

De kennisfunctie van de NSOB komt naar voren in haar rol als denktank. De denktank van de NSOB verzorgt praktijkgericht én wetenschappelijk ingebed onderzoek.