nlen

‘Fusies, het is best een heikel onderwerp’ – Renze Portengen, deelnemer promotietraject NSOB

Bron: intranet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Promoveren terwijl je bij OCW werkt, het kan. Zo bewijst ook Renze Portengen (OWB), die afgelopen juli promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Drie jaar lang werkte hij aan zijn proefschrift ‘Beleidsdynamiek en schaalpolitiek. Opkomst van de menselijke maat in schaalbeleid?’, waarin hij onder andere kijkt naar de relatie tussen grote politieke veranderingen en de visie op schaalbeleid. Met zijn proefschrift combineerde Renze beleid en onderzoek, iets wat interessante inzichten heeft opgeleverd, ook voor OCW.

Naast de steun van het ministerie, krijgt Renze professionele begeleiding vanuit de NSOB, een opleidingscentrum speciaal voor ambtenaren dat sinds vier jaar ook een promotieklas heeft. Renze kwam terecht bij de tweede lichting kandidaten, een interessante groep mensen met ieder een eigen achtergrond en expertise. Volgens Renze is het fijn te weten dat je met z’n allen in hetzelfde schuitje zit. ‘Je bent best vastgeroest in je eigen denkpatronen, dus aan het begin moet je alles wat je denkt dat goed is, loslaten. Je moet helemaal opnieuw beginnen. En dat vond ik gaaf. Tegelijkertijd was het natuurlijk ook een moeilijk proces, maar omdat je samen in een groep zit, zie je dat iedereen ermee worstelt. Zo kun je elkaar ook een beetje helpen.’

Lees het hele artikel hier.

Paul Frissen: ‘Burgerparticipatie kan alleen slagen als de overheid zich er buiten houdt’

Paul Frissen was afgelopen vrijdag 16 augustus om 15.00 uur...lees meer

Lunchbijeenkomst bij J&V op 9 september

Op maandag 9 september organiseert de Vereniging voor Bestuurskunde in...lees meer

Summer course Integriteit in het openbaar bestuur (29 en 30 augustus 2019)

De tweedaagse summer course Integriteit in het Openbaar Bestuur gaat...lees meer
Meer informatie
deel

De NSOB biedt hoogwaardige, uitdagende en innovatieve opleidingen, leerateliers en masterclasses, waarin altijd een brug wordt geslagen tussen theorie en praktijk.

denktank

De kennisfunctie van de NSOB komt naar voren in haar rol als denktank. De denktank van de NSOB verzorgt praktijkgericht én wetenschappelijk ingebed onderzoek.