nlen

Artikel in Tijdschrift Bestuurskunde – bestuurlijke verbouwingen in het buitenland

Hoe Denemarken efficiënt drastische beleidswijzigingen realiseert (maar niet per se heel effectief blijkt)

In veel opzichten lijken de ontwikkeling van het openbaar bestuur in Denemarken en die in Nederland op elkaar. Veel bestuurskundige inzichten en ontwikkelingen volgen dezelfde tijdlijn.

Toch kijken we vaak naar Denemarken als gidsland voor bestuurskundige innovaties. Denemarken pakt met grote voortvarendheid grote ‘stelselwijzigingen’ op en voert deze efficiënt door. Dit artikel onderzoekt een aantal verklaringen voor deze dynamiek, maar plaatst er ook een aantal kritische kanttekeningen bij.

 

Dit artikel van Eline van Schaik (onderzoeker en opleidingsmanager bij de NSOB) is gepubliceerd in het tijdschrift Bestuurskunde.  Het is hier te lezen: 2019 05 Tijdschrift Bestuurskunde – Voortvarend in verbouwen 

 

Een zomeravond met Uri Rosenthal

Benieuwd naar alle ins en outs van de imposante loopbaan...lees meer

Leeratelier toezicht en naleving – 15de editie – afgerond

Op dinsdag 18 juni 2019 vond de slotbijeenkomst plaats van...lees meer

In memoriam: Léon de Caluwé

Meer informatie
deel

De NSOB biedt hoogwaardige, uitdagende en innovatieve opleidingen, leerateliers en masterclasses, waarin altijd een brug wordt geslagen tussen theorie en praktijk.

denktank

De kennisfunctie van de NSOB komt naar voren in haar rol als denktank. De denktank van de NSOB verzorgt praktijkgericht én wetenschappelijk ingebed onderzoek.